You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
  • Cikkszám:MHM00240063

Inverter automata átkapcsoló állomás US-12

Inverter automata átkapcsoló állomás US-12

Az elektronikus átkapcsoló (by-pass) automatikusan átkapcsolja a 230V-os fogyasztókat egy alternatív áramforrásra (pl. inverter), amikor a hálózati feszültség nem elérhető.
 


24 900 Ft
Raktáron

IVT US-12 Inverter automata átkapcsoló állomás

Az inverter átkapcsoló modul működése:

Az US-12N elektronikus átkapcsoló állomás biztonságosan és automatikusan kapcsolja át a 230V-os fogyasztókat egy alternatív áramforrásra (AC1 bemenet,) ha a prioritással rendelkező (AC2 bemenet)-en megszűnik a 230V-os hálózati feszültség.

Az alkalmazott mikrokontrollernek köszönhetően az átkapcsolás a különböző áramforrások (inverter, hálózat, aggregátor, stb.) és a fogyasztó között teljesen biztonságosan megy végbe, használatával elkerülhetők, az egyszerű mágneskapcsolós átkapcsoló megoldások által okozott károk a csatlakozó készülékekben.

Ha egy vagy több 230V-os hálózati feszültségről működtethető fogyasztót néha alternatív áramforrásról, néha a hálózatról kell működtetnünk, akkor a csatlakozókábelek állandó cserélgetése helyett ezzel az átkapcsoló állomással egyszerűsíthetjük a dolgunkat. Az átkapcsoló állomás a fogyasztót alapvetően az AC2 bemenetéről táplálja. Ha innen eltűnik a 230V, akkor automatikusan átkapcsol az AC1 bemenetre. Ha időközben újra megjelenik a 230V az AC2-n, akkor ide kapcsolja vissza a fogyasztót.

Alkalmazás járművekben:

AC1: 230V csatlakozás inverterről
AC2: 230V csatlakozás hálózatról

Utazás alatt (autóval, lakókocsival, hajóval, stb.) a jármű fedélzetén lévő 230V-os fogyasztókat az állomás AC1 bemenetére csatlakozó inverter táplálja. Megállás után, mikor már rendelkezésre áll 230V-os villamos hálózat is (pl. kemping, kikötő) a fogyasztók az AC2 bementre kapcsolódó hálózati feszültségről fognak működni. Az US-12N átkapcsoló állomás, ugyanis az AC2 bemenetére csatlakozó 230V-ot azonnal érzékeli és a fogyasztó táplálását az AC1 bementről ide kapcsolja át. Így nincs szükség az inverteres rendszer lecsatlakoztatására.

Alkalmazás helyhez kötve:

AC1: 230V csatlakozás alternatív áramforrásról (inverter, aggregátor, stb.)
AC2: 230V csatlakozás hálózatról

Az US-12N átkapcsoló állomás az AC2 bemenetén meglévő hálózati 230V meglétét érzékeli és ezt juttatja el a kimenetére kötött fogyasztóhoz. Áramkimaradás esetén az AC2 bemenetről eltűnik a 230V, ezt az állomás érzékeli és a fogyasztót az AC1 bemenetre kapcsolja, ahová aggregátor vagy inverter csatlakozik. Amint a hálózati feszültség ismét megjelenik az AC2 bemeneten, az egység ismét innen mfogja a fogyasztót működtetni. Ezzel a kapcsolással létre tudunk hozni szünetmentes tápegységet (UPS), amely az invertert tápláló akkumulátorok kapacitásától függően tetszőleges hosszan tudja árammal ellátni a fogyasztókat.

Alkalmazás szigetüzemű napelemes rendszereknél:

AC1: 230V csatlakozás hálózatról
AC2: 230V csatlakozás alternatív áramforrásról (napelem + akkumulátor + inverter)

Ebben a kapcsolási módban, a fogyasztó, az AC2 bemenetre csatlakozó alternatív áramforrásról működik. Ha az alternatív áramforrás akkumulátorai lemerültek, így nem tudják a kapcsolódó invertert működtetni, az AC2-n eddig meglévő 230V eltűnik. Ezt az átkapcsoló állomás azonnal érzékeli és a fogyasztót az AC1 bemenetre kapcsolja, ahová a normál 230V-os hálózat kapcsolódik.

Műszaki adatok :

- Névleges feszültség : 230 Vac ~ 50 Hz
- Maximális áram : 12A
- Maximális kimeneti teljesítény : 2.760 VA
- Átkapcsolási idő: : kb. 1 másodperc
- Méretek (H×SZ×M) : 130 × 130 × 60 mm
- Tömeg : 300 gr
- Védettség : IP55

Csatolt dokumentumok

A használati útmutatók letöltése csak saját használatra megengedett. Kereskedelmi célú felhasználása, nyilvános közzététele interneten vagy nyomtatott formában tilos!

Otthon maradnál?

Szeretnéd kényelmesen, otthonodban átvenni a megrendelt terméket? Válaszd a házhoz szállítást, és megrendelésedet mindössze 1390 Ft-ért, vagy 100 000 Ft felett a GLS futárszolgálat ingyenesen házhoz szállítja.

Bővebben
Pick Pack Pont

Megrendelésedet 1250 Ft-ért, vagy 60 000 Ft feletti rendelésnél ingyenesen átveheted a 190 városban található, több mint 600 Pick Pack Pont egyikén.

Bővebben
GLS Csomagpont vagy GLS automata

Válaszd ki a Hozzád legközelebb található GLS CsomagPont-ot 1190 Ft-ért, vagy GLS csomag automatát 1050 Ft-ért, ahol kényelmesen, otthonodhoz közel, a neked megfelelő időpontban veheted át megrendelésed. 60 000 Ft feletti rendelésnél a szállítás ingyenes.

Bővebben

Hasonló termékek

12/230 Voltos feszültség átalakító inverter és szünetmentes tápegység valódi szinusz jellel. A 230 Voltos hálózatról tölti az akkumulátort, a hálózati feszültség megszűnésekor pedig automatikusan átkapcsol akkumulátoros üzemre. Kitűnően használható központi fűtésekhez, keringető szivattyúkhoz és számítógépekhez is. Elfogyott! Várható érkezés február vége, március eleje!
 

Megnézem
69 500 Ft
Rendelhető

500 Watt folyamatos teljesítményű szinusz inverter, szünetmentes tápegység, kisebb, kimondottan napelemes rendszerekhez tervezve. 
- 12-50 Volt, max. 20 Amperes napelem bemenet
-
Hatékony MPPT napelemes töltési technológia
- 12 V akkumulátorokhoz
- 230 Volt 500 Watt kimeneti teljesítmény
- Beépített 230V hálózati akkutöltővel

Megnézem
89 950 Ft
Raktáron

 24/230 Voltos feszültség átalakító inverter, mely kiválóan alkalmas 230 Voltos eszközök akkumulátorról történő üzemeltetésére. Praktikus választás Autóban, lakókocsikban, hajókban, tanyákon vagy áramszünet esetén és minden olyan helyen, ahol nem áll rendelkezésre hálózati feszültség. 
- 1000/2000 Watt teljesítmény
- USB töltő csatlakozóval
- Rövidzár, túlfeszültség, akkulemerülés védelemmel

Megnézem
39 500 Ft
Raktáron

Mivel a nagyteljesítményű invertereket a lehető legrövidebb kábellel kell az akkumulátorhoz csatlakoztatni, az inverter házán elhelyezett kapcsoló használata nehézkes lehet. Ezzel a távirányítóval akár a felhasználási helyről is lehet az invertert ki- és bekapcsolni.

 

Megnézem
6 500 Ft
Raktáron

 12/230 Voltos feszültség átalakító inverter, mely kiválóan alkalmas 230 Voltos eszközök akkumulátorról történő üzemeltetésére. Praktikus választás Autóban, lakókocsikban, hajókban, tanyákon vagy áramszünet esetén és minden olyan helyen, ahol nem áll rendelkezésre hálózati feszültség. 
- 1000/2000 Watt teljesítmény
- Túlmelegedés, Túlterhelés, Akkulemerülés védelemmel
- Valós szinusz 
kimenet Elfogyott! Érkezik előre láthatóan márciusban!

Megnézem
82 500 Ft
Nem rendelhető

 24/230 Voltos feszültség átalakító inverter, mely kiválóan alkalmas 230 Voltos eszközök akkumulátorról történő üzemeltetésére. Praktikus választás Autóban, lakókocsikban, hajókban, tanyákon vagy áramszünet esetén és minden olyan helyen, ahol nem áll rendelkezésre hálózati feszültség. 
- 2000/4000 Watt teljesítmény
- Túlmelegedés, Túlterhelés, Akkulemerülés védelemmel
- Valós szinusz 
kimenet
- USB töltőaljzattal

Megnézem
149 950 Ft
139 500 Ft
Raktáron