Szállítás

Otthon maradnál?

Szeretnéd kényelmesen, otthonodban átvenni a megrendelt terméket? Válaszd a házhoz szállítást és raktáron lévő termékek esetén akár 1 munkanapon belül a kezedben foghatod megrendelésedet.

Bővebben

Pick pack pont Pick Pack
Pont

Megrendelésedet csak 890 Ft-os díjért vagy 20 000 Ft feletti rendelésnél ingyenesen átveheted 190 városában található, több, mint 600 Pick Pack Pont egyikében.

Bővebben

GLS csomagpont GLS Csomagpont

Használja ki a személyes átvétel előnyeit és igazítsa napi ritmusához ! Magyarország 200 településén már több mint 500 GLS CsomagPont található! Ráadásul a GLS csomagpont szállítási dij csupán 590 Ft, vagy 20 000 Ft felett ingyenes !

Bővebben
Cikkszám: M000MMA-1

Mini GSM hívó és riasztó modul, MobilArm-1

Mini GSM hívó és riasztó modul, MobilArm-1

- Olcsó GSM hívó átjelző riasztó rendszerek bővítéséhez
- Használható önálló GSM riasztóként is
- Riasztás esetén értesítés SMS-ben és telefonhívással max. 4 telefonszámra
- 2 db riasztás bemenettel ( záró kontakt vagy PGM )
- 12 Volt üzemi feszültség
- Alacsony áramfelvétele miatt ajánlott külső akkumulátoros üzemeltetéshez is, pl. tanyák , hétvégi házak, méhészetek és egyéb mezőgazdasági riasztásokhoz.
 

Ár
15 900 Ft
Mennyiség
Az árak minden esetben bruttó árak.
Kifutott, már nem vásárolható
Vásároljon
Többet olcsóbban!
Ha még 20 001 Ft értékben helyez terméket a kosárba, ingyenes szállítási módjaink közül is választhat!

Részletes leírás

  A MobilArm-1 modul kifejezetten riasztóközpontokhoz készült, és a kapható legolcsóbb GSM hívó. A modul rendelkezik 2 bemenettel , 4 telefonszámra történő SMS küldésre és hanghívásra alkalmas. A felhasználó által a SIM kártyára előre felprogramozott konfigurációval és hívószámokkal működik. A GSM hívó 4 telefonszámra programozható, küld üzenenet és/vagy hívja azokat a SIM kártyára felvitt programja szerint. A GSM modul szolgáltató független , a foglalatba tett mikroSIM kártya feltőltős vagy előfizetéses lehet. A MobilArm-1 GSM hívó rögzítő fülekkel ellátott doboza előlapján háromszínű LED dióda található a GSM modul állapot és térerő kijeleztetésére . A modul egy-egy SMS paranccsal élesíthető vagy tiltható , így kisebb riasztóközpontokat is kiválthat. A szolgáltatók által küldött SIM kártya-egyenleg közlő SMS-eket opcionálisan továbbítja az 1-es számú felhasználó telefonjára. Szines sorkapcsokkal, szürke és fekete dobozolt kivitelben készül belső ráépített bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával. Tápfeszültsége 10-15Vdc, min. 500mA terhelhetőségű, így praktikusan a riasztóközpont akkumulátorára is köthető, vagy 12V feszültségű és min. 500mA terhelhetőségű dugasztápról járatni.

     A MobilArm-1 GSM hívó két egyszerű bemenete negatívra (földre húzva) aktiválható, mely vezéreltethető pl. a riasztóközpont PGM kimeneteivel is, vagy pl. egyéb berendezések hibajel kimeneteivel. A bemenetek aktiválásakor a SIM kártyán lévő telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést a SIM-en lévő sorrendben. A 4 db telefonszámot és tennivalókat a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembehelyezés előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba percek alatt felprogramozható. A MobilArm-4 erenként más színű, 50 cm hosszú bekötő kábellel előszerelt.

    A MobilArm-1 GSM átjelző beépített antennával, dobozoltan , szolgáltató független ipari GSM modullal szerelten kerül forgalomba, és normál méretű előfizetéses vagy feltőltős SIM kártyával üzemel.

  A modul mindkét bemenete kontaktus hatására aktiválódik. Ez történhet fémes kontaktuson keresztül, mint pl. relé , vagy open-kollektor os kimenettel ( PGM kimenet ) is. Az SMS-sel aktívvá tett modul riasztás hatására a SIM kártyán megadott tennivalók alapján megkezdi a komplex riasztást. Először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a SIM kártyán szereplő bejegyzésekben szereplő sorrend alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM-en felvett tannivalókat követve a hanghívásokat végzi el az ott felvett sorrendben. Miután a MobilArm-1 GSM hívó körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, leáll. Abban az esetben, ha a SIM-en lévő “ACK” be-jegyzés mellett 0 -s szám szerepelt, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad. Abban az esetben, ha az “ACK” bejegyzés mellett 1 -es szám szerepel, akkor a modul kb. 2 perc várakozás után ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás .

   A modul élesíthető vagy tiltható egy-egy SMS-sel. Tiltott állapotban a modul passzív, nem riaszt, sem SMS nem küld, sem pedig hanghívást nem kezdeményez.

   A MobilArm-1 modul a beérkezett idegen SMS-eket továbbítja a SIM-en 1-es helyre elmentett telefonszámra. Így a szolgáltató felül érkező feltőltős kártya egyenlegközlő SMS-ei is továbbítódnak a felhasználó telefonjára.

  A modul előlapján kétszínű LED dióda található . Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel, így:

 • 1 villanás, szünet - gyenge térerő, a modul időnként leszakadhat a hálózatról, érdemes azt áthelyezni
 • 2 villanás, szünet - gyenge térerő, a modul stabilabban, néha újraindulhat, ami kb. 30 mp üzemkiesés
 • 3 villanás, szünet - közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 4 villanás, szünet - erős térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 5 villanás, szünet - maximális térerő

Üzembehelyezés:

Először a feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni , majd egy kézi mobil-telefonba behelyezve a programozást a leírás szerint elvégezni.

 •       Új feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e SMS küldés funkció. ( Egyes kártyákon lévő keret csak lebeszélhető, sms küldés csak új rátöltés után engedélyezett )
 •     Feltöltő kártyák esetén a hívószám kijelzést a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán beállítani.
 •      Programozás után a SIM-et telefonból kivéve a modul hátsó kártyatartójába kell csúsztatni.
 •      Ezután a modult rögzíteni kell annak végleges helyén.
 •      Sorkapcsait tápfeszültség és polaritás helyesen kell bekötni.
 •    A doboz az öntapadós ragasztóval, vagy a felfogató fülekkel könnyen rögzíthető.
 •     Végül a MobilArm-1 GSM modult táp alá kell helyezni, és azt minden funkciójában le kell próbálni !

Figyelem !   

A modul tápfeszültsége max. 12Vdc lehet!
A 12V váltófeszültség egyenirányítva 18V-ot is elérhet, mely a Mobilarm-1 modult gyorsan tönkreteheti !

MobilArm-1 Mini GSM hívó és riasztó modul műszaki adatok :

 • Tápfeszültség: 10–15 Vdc  ( tápegység nem tartozék )
 • Nyugalmi áramfelvétel (12V): 24 mA alatt
 • Átlagos áramfelvétel 28 mA
 • Bemenetek száma: 2 db
 • Működési tartomány: -30 ... +70 C fok
 • Max. (kommunikál) áramfelv.: 180 mA
 • Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
 • Kommunikáció: SMS és hívás
 • Modul mérete fülek nélkül: 80 x 48 x 23 mm

Önálló riasztóként használva, csak záró kontakttal működő érzékelők használhatóak. A rendszer az alábbi érzékelőkkel tud működni :

Infra mozgásérzékelő, kisállatvédelemmel, PA-4510PT

Nyitás érzékelő riasztókhoz, NO/NC FF03

Infrasorompó, két sugaras, kültéri-beltéri, 100/200 méter, Mlogic ABT-100 

Letölthető használati útmutató

8013_mobilarm-1-mini-GSM-riaszto-hasznalati-utmutato.pdf