Szállítás

Otthon maradnál?

Szeretnéd kényelmesen, otthonodban átvenni a megrendelt terméket? Válaszd a házhoz szállítást és raktáron lévő termékek esetén akár 1 munkanapon belül a kezedben foghatod megrendelésedet.

Bővebben

Pick pack pont Pick Pack
Pont

Megrendelésedet csak 890 Ft-os díjért vagy 20 000 Ft feletti rendelésnél ingyenesen átveheted 190 városában található, több, mint 600 Pick Pack Pont egyikében.

Bővebben

GLS csomagpont GLS Csomagpont

Használja ki a személyes átvétel előnyeit és igazítsa napi ritmusához ! Magyarország 200 településén már több mint 500 GLS CsomagPont található! Ráadásul a GLS csomagpont szállítási dij csupán 590 Ft, vagy 20 000 Ft felett ingyenes !

Bővebben
Cikkszám: M000MMA-1

Mini GSM hívó és riasztó modul, MobilArm-1

Mini GSM hívó és riasztó modul, MobilArm-1

- Olcsó GSM hívó átjelző riasztó rendszerek bővítéséhez
- Használható önálló GSM riasztóként is
- Riasztás esetén értesítés SMS-ben és telefonhívással max. 4 telefonszámra
- 2 db riasztás bemenettel ( záró kontakt vagy PGM )
- 12 Volt üzemi feszültség
- Alacsony áramfelvétele miatt ajánlott külső akkumulátoros üzemeltetéshez is, pl. tanyák , hétvégi házak, méhészetek és egyéb mezőgazdasági riasztásokhoz.
 

Ár
15 900 Ft
Mennyiség
Az árak minden esetben bruttó árak.
Rendelhető
Várható szállítási idő: 2-5 munkanap
Vásároljon
Többet olcsóbban!
Ha még 20 001 Ft értékben helyez terméket a kosárba, ingyenes szállítási módjaink közül is választhat!

Részletes leírás

  A MobilArm-1 modul kifejezetten riasztóközpontokhoz készült, és a kapható legolcsóbb GSM hívó. A modul rendelkezik 2 bemenettel , 4 telefonszámra történő SMS küldésre és hanghívásra alkalmas. A felhasználó által a SIM kártyára előre felprogramozott konfigurációval és hívószámokkal működik. A GSM hívó 4 telefonszámra programozható, küld üzenenet és/vagy hívja azokat a SIM kártyára felvitt programja szerint. A GSM modul szolgáltató független , a foglalatba tett mikroSIM kártya feltőltős vagy előfizetéses lehet. A MobilArm-1 GSM hívó rögzítő fülekkel ellátott doboza előlapján háromszínű LED dióda található a GSM modul állapot és térerő kijeleztetésére . A modul egy-egy SMS paranccsal élesíthető vagy tiltható , így kisebb riasztóközpontokat is kiválthat. A szolgáltatók által küldött SIM kártya-egyenleg közlő SMS-eket opcionálisan továbbítja az 1-es számú felhasználó telefonjára. Szines sorkapcsokkal, szürke és fekete dobozolt kivitelben készül belső ráépített bot antennával, vagy külső mágnestalpas antennával. Tápfeszültsége 10-15Vdc, min. 500mA terhelhetőségű, így praktikusan a riasztóközpont akkumulátorára is köthető, vagy 12V feszültségű és min. 500mA terhelhetőségű dugasztápról járatni.

     A MobilArm-1 GSM hívó két egyszerű bemenete negatívra (földre húzva) aktiválható, mely vezéreltethető pl. a riasztóközpont PGM kimeneteivel is, vagy pl. egyéb berendezések hibajel kimeneteivel. A bemenetek aktiválásakor a SIM kártyán lévő telefonszámokhoz rendelt tennivalók alapján kezdi az SMS küldést és/vagy a rácsengetést a SIM-en lévő sorrendben. A 4 db telefonszámot és tennivalókat a SIM kártyán tárolja, mely kártyát üzembehelyezés előtt áttéve egy közönséges mobiltelefonba percek alatt felprogramozható. A MobilArm-4 erenként más színű, 50 cm hosszú bekötő kábellel előszerelt.

    A MobilArm-1 GSM átjelző beépített antennával, dobozoltan , szolgáltató független ipari GSM modullal szerelten kerül forgalomba, és normál méretű előfizetéses vagy feltőltős SIM kártyával üzemel.

  A modul mindkét bemenete kontaktus hatására aktiválódik. Ez történhet fémes kontaktuson keresztül, mint pl. relé , vagy open-kollektor os kimenettel ( PGM kimenet ) is. Az SMS-sel aktívvá tett modul riasztás hatására a SIM kártyán megadott tennivalók alapján megkezdi a komplex riasztást. Először az SMS-eket küldi el a kijelölt telefonszámokra a SIM kártyán szereplő bejegyzésekben szereplő sorrend alapján. Az SMS-ek elküldése után a modul a SIM-en felvett tannivalókat követve a hanghívásokat végzi el az ott felvett sorrendben. Miután a MobilArm-1 GSM hívó körbecsengette az összes kijelölt telefonszámot, leáll. Abban az esetben, ha a SIM-en lévő “ACK” be-jegyzés mellett 0 -s szám szerepelt, akkor a modul nem igényel nyugtázást és nyugvó állapotban marad. Abban az esetben, ha az “ACK” bejegyzés mellett 1 -es szám szerepel, akkor a modul kb. 2 perc várakozás után ismét elkezdi körbecsengetni a hívandó telefonszámokat. A nyugtázást igénylő üzemmódban ez a ciklus mindaddig folytatódik, amíg valamely értesítendő telefonszámról nem érkezik a modulra egy nyugtázásként értékelendő telefonhívás .

   A modul élesíthető vagy tiltható egy-egy SMS-sel. Tiltott állapotban a modul passzív, nem riaszt, sem SMS nem küld, sem pedig hanghívást nem kezdeményez.

   A MobilArm-1 modul a beérkezett idegen SMS-eket továbbítja a SIM-en 1-es helyre elmentett telefonszámra. Így a szolgáltató felül érkező feltőltős kártya egyenlegközlő SMS-ei is továbbítódnak a felhasználó telefonjára.

  A modul előlapján kétszínű LED dióda található . Bekapcsoláskor a modulon a LED dióda pirosan világít mindaddig, amig a modul a hálózatra fel nem jelentkezik. Feljelentkezés után a villogás átvált zöld színre, ami egyben térerő kijelzés is. A villogások száma arányos a térerővel, így:

 • 1 villanás, szünet - gyenge térerő, a modul időnként leszakadhat a hálózatról, érdemes azt áthelyezni
 • 2 villanás, szünet - gyenge térerő, a modul stabilabban, néha újraindulhat, ami kb. 30 mp üzemkiesés
 • 3 villanás, szünet - közepes térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 4 villanás, szünet - erős térerő, a modul stabilan üzemképes
 • 5 villanás, szünet - maximális térerő

Üzembehelyezés:

Először a feltöltős vagy előfizetéses microSIM kártyáról a PIN kódot feltétlenül le kell venni , majd egy kézi mobil-telefonba behelyezve a programozást a leírás szerint elvégezni.

 •       Új feltöltős kártyák esetén ellenőrizni kell, hogy a SIM-en engedélyezett-e SMS küldés funkció. ( Egyes kártyákon lévő keret csak lebeszélhető, sms küldés csak új rátöltés után engedélyezett )
 •     Feltöltő kártyák esetén a hívószám kijelzést a szolgáltatók önkiszolgáló ügyfélszolgálatán beállítani.
 •      Programozás után a SIM-et telefonból kivéve a modul hátsó kártyatartójába kell csúsztatni.
 •      Ezután a modult rögzíteni kell annak végleges helyén.
 •      Sorkapcsait tápfeszültség és polaritás helyesen kell bekötni.
 •    A doboz az öntapadós ragasztóval, vagy a felfogató fülekkel könnyen rögzíthető.
 •     Végül a MobilArm-1 GSM modult táp alá kell helyezni, és azt minden funkciójában le kell próbálni !

Figyelem !   

A modul tápfeszültsége max. 12Vdc lehet!
A 12V váltófeszültség egyenirányítva 18V-ot is elérhet, mely a Mobilarm-1 modult gyorsan tönkreteheti !

MobilArm-1 Mini GSM hívó és riasztó modul műszaki adatok :

 • Tápfeszültség: 10–15 Vdc  ( tápegység nem tartozék )
 • Nyugalmi áramfelvétel (12V): 24 mA alatt
 • Átlagos áramfelvétel 28 mA
 • Bemenetek száma: 2 db
 • Működési tartomány: -30 ... +70 C fok
 • Max. (kommunikál) áramfelv.: 180 mA
 • Frekvenciasáv: 900/1800 MHz
 • Kommunikáció: SMS és hívás
 • Modul mérete fülek nélkül: 80 x 48 x 23 mm

Önálló riasztóként használva, csak záró kontakttal működő érzékelők használhatóak. A rendszer az alábbi érzékelőkkel tud működni :

Infra mozgásérzékelő, kisállatvédelemmel, PA-4510PT

Nyitás érzékelő riasztókhoz, NO/NC FF03

Infrasorompó, két sugaras, kültéri-beltéri, 100/200 méter, Mlogic ABT-100 

Letölthető használati útmutató

8013_mobilarm-1-mini-GSM-riaszto-hasznalati-utmutato.pdf